Tuesday, March 19, 2013

Photographer

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera.
Berjumpa lagi kita di episod baru - PHOTOGRAPHER.

Bajet untuk wedding photog aku nanti adalah sekitar RM1500 dan ke bawah. so, gigihlah survey harga dengan photographer yang ada sekitar Terengganu.

Harga pun boleh tahan. ada banyak photographer yang sediakan pakej photog sekitar RM1500 dan ke bawah tu.

Mula-mula nak stick kepada bajet RM1500 tu tapi bila difikirkan balik, uihhh..banyak tu.lebih-lebih lagi aku ni pengantin-bajet.hihi. so, faktor bajet amatlah dititikberatkan.

jadi, untuk jimatkan bajet terpaksalah aku cut off some items dalam pakej tu yang aku rasakan tak perlu. contohnya, untuk pakej RM1100 ( Satu Mock up sticky Album 15”x10.5”,   120 keping 4R, 3 keping 8,12 Rw serta frame,   Free 1 DVD Cover + cd case, free unlimited images in dvd’s, original softcopy, Outdoor photoshoot etc..) akad nikah aku bukanlah pada hari yang sama dengan majlis sanding. So, kena add on RM350 untuk photoshoot akad nikah. Jumlahnya, RM1450.

So, aku switch’kan harga shoot untuk akad nikah dengan item-item lain.maknanya, aku just ambik unlimited images in dvd's untuk akad nikah + sanding + edit + burn CD.itu sahaja. total cost adalah RM500. outdoor tu semua aku tak ambil sebab boleh buat post wedding.itu pun kalau ada masa. so, aku dah save bajet dalam RM950.00!niat aku, masa kenduri nanti aku nak jumpa kawan-kawan aku. kalau aku pergi outdoor photoshoot, dah tentu kena tinggalkan majlis lebih awal (around 4/5 petang). kawan-kawan dan tetamu menjadi keutamaan. photoshoot lain hari pun boleh. baju dah tak payah sewa. sebab semuanya hak milik sendiri. jimat tang duit photog, jimat jugak tang duit sewa wedding attire...

pasal gambar tu pulak, boleh pilih-pilih dalam cd tu. print yang mana perlu je. album boleh create sendiri-aku creative!cewah...positive..positive...

Kepada BrideToBe yang berada tinggal di sekitar Terengganu, bolehlah survey harga dengan photog2 yang aku senaraikan di bawah. Hasil kerja memang meletop.kalah neelopak. (sori). Harga pun memang affordable. Trylah!

1.    FazrienPictures
3.    ButtonCrew
5.    ErieAdnPictures
7.    S’rolPhotog
 
Sekian..

Till then!
·      
·       
·        
·      
·        
·(
·      

No comments :

Post a Comment